Τύποι Κουφωμάτων

Η επιλογή του τύπου κουφώματος δεν είναι απλή υπόθεση και χρειάζεται να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν πολλοί τύποι κουφωμάτων, ένας και για κάθε ανάγκη. Οι κυριότεροι όμως τύποι που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι…

Σταθερά

1Title
Content
Τα σταθερά κουφώματα  τοποθετούνται γρήγορα και εύκολα και αυτό τα κάνει ιδανικά για τις περιπτώσεις που θέλουμε να χωρίσουμε τον χώρο μας είτε μόνιμα είτε περιστασιακά. Μπορούμε να δημιουργήσουμε για παράδειγμα έναν open space χώρο εργασίας ή να διαμορφώσουμε μια αίθουσα για μια συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε μεγαλύτερη οντότητα και φωτεινότητα στον χώρο μας ή για να απολαμβάνουμε καλύτερη θέα μέσα από τη κατασκευή μιας σταθερής τζαμαρίας.

Ανοιγόμενα

Τα ανοιγόμενα συστήματα αλουμινίου είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή κουφωμάτων σε σχέση με τους άλλους τύπους κουφωμάτων. Προσφέρουν αποτελεσματικότερη μόνωση,  μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερες επιλογές τύπων και σχεδίων (με τζάμι, πατζούρι, εξωτερικό ρολό, αξεσουαρ, μηχναισμούς κλπ)  που ικανοποιούν μια ευρεία γκάμα αναγκών και προτιμήσεων. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε μονοκατοικίες, σε ειδικά κτίρια ή στις περιπτώσεις εκείνες που χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων  ξύλινων κουφωμάτων. Τα ανοιγόμενα κουφώματα αν και είναι ακριβότερα σε σχέση με τα συρόμενα, μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται οικονομικότερα αφού συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Συρόμενα

Τα συρόμενα αλουμίνια κουφώματα χρησιμοποιούνται σε πολυκατοικίες, τουριστικά καταλύματα και γενικότερα σε αστικού τύπου κατασκευές όπου απαιτείται οικονομία χώρου και λειτουργικότητα. Μπορούν να δεχτούν τζάμι (υαλοστάσιο), σήτα,  παντζούρι ή ρολό εξωτερικά,  να είναι χωνευτά στον τοίχο ή  εξωτερικά σε αυτόν. Μπορούν ακόμη να είναι δίφυλλα και να ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος, επάλληλα και να κινούνται το ένα δίπλα στο άλλο ή πολύφυλλα με ανάλογη λειτουργία.

Ειδικές κατασκευές

Ως ειδικές κατασκευές θεωρούνται οι ηλιακές οροφές, τα αίθρια ή γενικότερα οι αρχιτεκτονικές εφαρμογές που επιτρέπουν μεγαλύτερη φωτεινότητα, θερμομόνωση και λειτουργικότητα στις κατοικίες. Τα συστήματα αλουμινίου προσφέρουν την απαραίτητη αξιοπιστία αλλά και τις ιδανικές προδιαγραφές ανθεκτικότητας και αισθητικής που απαιτούν αυτές οι κατασκευές.

Ρολά – παντζούρια

Τα ρολά διακρίνονται σε δύο  τύπους:
ι) τα σταθερά, γνωστά ως φυλλαράκια, κυρίως από προφίλ, που χρησιμοποιούνται στα παντζούρια των συρόμενων και ανοιγμένων κουφωμάτων και
ιι) τα τυλιγόμενα (επικαθήμενα), τα οποία κατασκευάζονται από διαμορφωμένη ταινία αλουμινίου με «πλήρωση» πολυουρεθάνης.

Τα τυλιγόμενα είναι τα πιο δημοφιλή και αυτά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον κυρίως σε παλιές πολυκατοικίες ή σε διαμερίσματα όπου χρειάζεται αντικατάσταση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα απομίμησης ξύλου ενώ με την προσθήκη κατάλληλων μηχανισμών, η κίνηση τους μπορεί να είναι ηλεκτρική και τηλεχειριζόμενη. Σε περιπτώσεις καταστημάτων ή γκαράζ απαιτείται η εγκατάσταση ισχυρού και αξιόπιστου ηλεκτρικού μοτέρ.

Πως θα αποφασίσω ποια είναι τα κατάλληλα κουφώματα;

Η αγορά κουφωμάτων αποτελεί μια σημαντική επένδυση η οποία μακροπρόθεσμα μας επιφέρει οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό κέρδος γι΄ αυτό πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, σοβαρή σκέψη και κυρίως με τη συμβουλή των κατασκευαστών συστημάτων αλουμινίου

Η απόφασή μας θα πρέπει να βασίζεται σε μια σειρά προδιαγραφών που αφορούν σε πέντε βασικούς άξονες
  • Αντοχή
  • Στεγανότητα
  • Ηχομόνωση
  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Αισθητική
Επιπρόσθετα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας κατά την διάρκεια της έρευνας αγοράς:
  • τον τύπο και τις ιδιαιτερότητες της κατοικίας μας ή της οικοδομής
  • τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής
  • τις τυχόν πολεοδομικές δεσμεύσεις, τους κανονισμούς  ή τους  περιορισμούς της περιοχής

Γιατί να επιλέξω
κουφώματα αλουμινίου;

Για την μοναδική τους αντοχή

Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό ανθεκτικό στον χρόνο και οι απαιτήσεις συντήρησης του είναι σχεδόν μηδαμινές αφού δεν διαβρώνεται,  δεν διαστέλλεται, δεν παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου και είναι εξαιρετικά σπάνιο έως και αδύνατο να ραγίσει.

Για την αποτελεσματική ηχομόνωση, την θερμομόνωση και κυρίως την εξοικονόμηση ενέργειας

Η εξέλιξη των συστημάτων αλουμινίου μας προσφέρει υψηλών προδιαγραφών κουφώματα

ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν με ηχομονωτική και θερμομονωτική ικανότητα που συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου κατοικίας μας. Τα κουφώματα αλουμινίου μειώνουν τα έξοδα ψύξης και θέρμανσης, αφού μπορούν να διατηρούν το εσωτερικό του σπιτιού ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι και να το προστατεύουν από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας. Παράλληλα, το αλουμίνιο είναι ένα ισχυρό υλικό που συνδυάζει την υψηλή μηχανική αντοχή και την άψογη αισθητική με  τον απεριόριστο χρόνο ζωής και την μηδαμινή απαίτηση σε συντήρηση.

Για την κομψή τους αισθητική

Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου σας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε χρώματα, σχέδια και τυπολόγια. Μπορούμε έτσι να προσαρμόσουμε τα κουφώματα που ικανοποιούν τις τεχνικές προδιαγραφές της οικοδομής ή της κατοικίας μας στις αισθητικές, διακοσμητικές και εικαστικές μας προτιμήσεις.

Δυνατότητα κάλυψης μεγάλων ανοιγμάτων

Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου εξοικονομούν χώρο και ενδείκνυνται για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων

 

Μάθετε περισσότερα

Σύνδεση

Χάσατε τον κωδικό σας;